Jdi na obsah Jdi na menu
 


VÁNOCE JSOU KRÁSNÝ ČAS ....

2. 12. 2013

Přivítali jsme vánoční čas

 

img_8291.jpgBylo nás více či méně než v loni a roky předtím.........? Marně se snažím vybavit si množství příchozích podle lidí na fotkách, a přestože se na ně dívám, nedocházím k výsledku.

 

 

Letošní rozsvěcení nebylo vlastně vůbec tradiční,neboť byl program o mnohé bohatší. Stánek s občerstvením, vánoční dílna ve vyhřívaném stanu, pouštění lodiček, návštěva  samotného sv.Mikuláše  či příchod čerta. Ikdyž to byl několikátý ročník našeho setkání a máme natrénováno, pokaždé je v nás napětí a nejistota, zda přijdete....... Zatím jste pokaždé přišli a to je pro nás ta největší odměna.

 

Průběžné informace o dění kolem a zpívání koled jste si mohli užít s Pavlou Pekovou, Věrou Machovou za klavírního doprovodu Terezky Dvořákové. 

V průběhu odpoledne se ve stanu zdobilo o sto šest. Někteří se vrhli na zdobení voňavých vánočních perníčků  , druzí na malování obrázků či výrobu vánočních ozdobiček na stromek.V čase odpočinku mohly děti ochutnat sladké dobroty z našich kuchyní a zahřát se teplým čajem, který byl pro děti zcela zdarma po celou dobu trvání. Doprovázeno vánoční hudbou a vůní svařáčku to mělo tu správou vánoční atmosféru, kterou umocňoval pohled na ručně dělaný betlém od pí.Maškové.( Prosím neničte toto několika hodinové dílo.Vám by se to také nelíbilo.) Došlo i na pouštění ořechových lodiček. Byť se to zdálo ze začátku nebezpečné, zvládli to všichni bez úhony.

Velkou novinkou byl příjezd sv. Mikuláše, který nás osobně pozval na Mikulášskou besídku konanou  7.12.2013 od 14,00hod v Pensionu Alt. Společně s ním jsme pak odpočítávali  spuštění osvětlení na našem stromečku. Zradila trochu technika, ale už na druhý pokus se podařilo stromeček rozsvítit. O to větší radost pak nastala. Kde se vzal, tu se vzal, najednou se objevil čert. Zlobivé trošičku postrašil a těm hodným ukázal , že se ho nemusí bát. Než se dal na cestu zpět, rozdal dětem prskavky jako pozdrav z pekla. Na rozloučenou se s námi sv.Mikuláš vyfotil a vyrazil dál.

                                                                                                                           Zbývalo už jen jediné. Náležitě se rozloučit , všem poděkovat a odpočítat ohňostroj.

 

Prestože nebyl původě oficielně osloven náš oblíbený fotograf na dokumentaci této akce nakonec se nechal přemluvit a strhnout milou atmosférou a fotky nafotil. Naleznete zde :

 http://detihajku.rajce.idnes.cz/Advent_2013_I.C.

Jedno jsem pochopila, že když se chce, všechno jde.

Někdo má nápad, druhý šikovné ruce, umí zpívat, malovat nebo mluvit. Další využije svých kontaktů, sežene sponzorský dar či peníze. A pokud si toto vše poskládáte k sobě, vyjde z toho akce, která Vám přinese radost a pro kterou jsme se snažili udělat maximum.

 

Komu máme děkovat?

Všem těm co přišli, přispěli či si něco zakoupili.

Těm co akci připravili či přispěli svými hmotnými či nehmotnými prostředky.

Jmenovitě : Panu Krupičkovi (ohňostroj),  p. Koblihovi (koňský povoz), firmě RAMIRENT (vyhřívání stanu),  M. Škodové (stánek s medovinkami), Škvrnovi (hudba + materiál na výrobu pol.ozdob),Pension Alt a restaurace v Hájku (příprava svařáku), M.Schwarzmayerovi (občerstvení).

 

 

 

 Na viděnou se opět těšíme  už tuto sobotu 7.12. na Mikulášské besídce v Pensionu Alt ve 14,00 hodin.

 

 

img_8175.jpg

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář