Jdi na obsah Jdi na menu
 


Průřez olympijských her 2014 v Hájku

18. 6. 2014

Jak nám to pěkně vyšlo.1.6.2014 první červnovou neděli od 15,00 hodin jsme spolu s dětmi oslavili svátek dětí. Už dlouho se nám nepoštěstilo pořádat akci přímo v  ten den, na který svátek připadá. A to bychom nebyli my, kdybychom si nevymysleli nějakou tu kulišárnu.

Tentokrát jsme se rozhodli ověřit sportovního ducha našich děvčat a zdatnost našich chlapců. Celá akce se nesla v duchu antických olympijských her pod názvem " HERKULOVY OLYMPSKO - OLYMPIJSKÉ HRY ". Po malém slovním úvodu, kdy se předávali informace pro registrované atlety, atletky a jejich doprovod, byly olympijské hry  řádně zahájeny a to předáním a zapálením olympijského ohně v olympijské vesnici.

Stanoviště s disciplínami odpovídaly naší době, neboť jízda na koni, box, hod oštěpem či osobní souboje by nám asi u rodičů jen tak neprošly. Při plnění 11 disciplín vám pomáhali naši svalnatí sportovci a antické bohyně. Po splnění atletického výkonu děti dostávaly razítko do registračních kartiček a malou drobnost.

Jako překvapení pro děti bylo občerstvení z KFC, které bylo pro děti velkým pochutnáním. A aby to byla olympiáda se vším všudy, obdržely děti na památku olympijské medaile. Jen na některé odrostlejší děti se nedostalo. Mile jste nás zaskočily véééééééééélikou účastí. Registrovali jsme 95 účastníků + pár dětí pozdě příchozích bez kartiček. Od srdce bychom si přáli stého účastníka.....a možná, že tam i byl. Kdo ví ????

Pro hladové a žíznivé účastníky bylo jako vždy připraveno "polní občerstvení". Malinovka, pivo, klobásy a nově bramboráky, které v nabídce šly nejvíce na dračku. Byly výborné, mňam.

Děti si odnesly zážitky, napité a najedené bříško, medajli a časopis.

Někdo odcházel dříve, někdo později. Z tak krásného slunečného podvečeru se nikomu nechtělo domů.

Olympijský oheň uhasl a hry skončily......

........ my ale nekončíme. Těšte se na naše další akce.

 

 

HERKULOVY OLYMPSKO - OLYMPIJSKÉ HRY

1.6.2014 OD15,00 HODIN

FINANCOVÁNO : ČČK Hájek

ÚČASTNÍCI :

Start - Podrazká G., Vávrová E.

Atleti - Plášek A., Chejna V.

Disciplíny - Chejnová P., Janoušková D., Škvrnová P.,Mašková K., Bejšovcová L., Vávrová J., Fučíková L., Chejnová H., Plášková P., Chejna V., Fučík J.,Držková M., Krejčíková P.,

OBČERSTVENÍ A OSTATNÍ : Máca L., Držka F., Machač J., Schwarzmayer M., Dvořáková M., J. a J.ml. Pokorovi, Vagenknechtová H.

FOTOGRAFIE : Civín I., P. a J. Vávrovi

Vybrané a z občerstvení vydělané peníze budou vloženy do pokladny ČČK Hájek a budou použity na další veřejné akce.

 

 

P.S.: Už se mi donesly první pochvalné ohlasy ;-)

 Fotografie naleznete zde : http://detihajku.rajce.idnes.cz/Detsky_den_1.6.2014_JANA/

                                                 http://detihajku.rajce.idnes.cz/Detsky_den_olympijske_hry_I.C./

Porovnejte:

img_7828.jpg

 img_7829.jpgDětský den v Hájku 2010

 

       

Poznáváte se?

 

img_7826.jpg

Dříve nám stačil plácek za Kallaschovými.