Jdi na obsah Jdi na menu
 


"INDIÁNSKÉ LÉTO" BYLO OPRAVDOVÝM LÉTEM

9. 9. 2013

                                                                                                                         

1176343_662444923779620_153216099_n.jpg

V sobotu 7.9. 2013 jsme se opět mohli přesvědčit o tom, že naše snaha něco vymyslet a uskutečnit pro pobavení dětí i dospělých se opravdu vyplatí. Pokaždé nás to stojí spoustu času, který si ukrajujeme z času, jenž máme trávit s rodinou. Dnes už, ale všichni vědí, že to děláme s láskou a hlavně rádi! Nikdy nelitujeme. Rozzářené obličeje našich malých  i velkých fandů, kteří nás přijdou podpořit svou účastí, jsou toho důkazem. V tento den bylo rozdáno neuvěřitelných rekordních 90 vstupních kartiček. K tomu připočtěme malá mimča a dospěláky a jsme daleko přes stovku. Paráda!!!!!!! :-))))))

Vše se odehrávalo v okolí potoka, ostatně jako většinou. Nejenom, že je tam klid, ale je tam pěkné prostředí. Při příchodu Vás vítala vstupní brána s transparentem. Pohodlí a stín jste našli pod prostorným stanem nebo korunou stromu. Uprostřed veliké tépé a indiánský totem. Děti byly ve svém živlu.

Celý den se nesl v duchu indiánské tématiky. Po krátkém úvodním slovu s přehledem programu nás navštívili indiánští jezdci na koních z nedalekých Koloděj. Při jejich příjezdu zněla hudba z filmu Vinetů. Byl to velmi silný zážitek, neboť některým z nás naskakovala husí kůže  a do očí se hrnuly slzy. Nechybělo ani focení a tak měly děti na chvilku o zábavu postaráno. Jezdce vystřídal koňský povoz s osvědčeným kočím panem Koblihou, který vyvážel naše malé indiány do okolí.  Kdo se nevozil, či neměl nic jiného na práci, plnil úkoly na stanovištích, které byly rozmístěny okolo opravdového a nefalšovaného TÉPÉ ( vlastníkem M. Hrubý, který byl celou dobu přítomen), které bylo vybaveno, tak jak to má být. Nechyběla střelba šípy či ze vzduchovky, jízda na symbolickém koni, pletení copů, výroba čelenek, navlékaní korálků, malování na obličej, tetování, lovení ryb a chůze po laně.

Odpolední dovádění podtrhl konfetový ohňostroj u příležitosti oslav kulatin jedné šamanky.

Nikdo netrpěl ani hlady ani žízní. Občerstvení bylo zajištěno po celý den až do pozdních hodin.

Výtěžek z prodeje půjde do hájecké pokladničky - hurááááááá.

Třešínkou na dortu byl kotlíkový gulášek připravovaný přímo na místě. Na koho se nedostalo hořce litoval, šuškalo se, že byl jedinečný. Takže chlapci kuchaři, gratuluji .:-)

Začalo se smrákat a atmosféra houstla.......šlo se na večerní bojovku. Přípravou byla pověrěna hájecká mládež.. Jak moc se líbila, to se můžete zeptat Vašich dětiček. Já slyšela jen samé kladné ohlasy.

Posezení u večerního táboráku nám všem zpříjemnil svým zpěvem a hrou na kytaru pan Golha, který pro nás taktéž vyřezal unikátní totem, který nesmí chybět v žádné indiánské vesnici. I nadále bude ponechán na místě, tak buďte opatrní a nekažte dětem radost tím, že ho zničíte.

Tato akce nebyla jedinečná jen tématikou, ale i tím, že trvala do druhého dne. Kdo si přinesl stan a odvahu mohl s námi přenocovat do druhého dne. Snídaně v trávě, domácí buchty a  čajík z kotlíku .....co víc si můžeme přát ?

Pěkné počasí, veselé lidi a dobré nápady jako byl tento ....díky Martine....... pro naše další společné akce.

 

Na příští akci opět na viděnou.

 

970613_662446800446099_1298230559_n.jpg

 

Opět nebudu šetřit slovy díků.Nebudeme jmenovat. Takže děkujem všem sponzorům, všem angažovaným a hlavně Vám, že jste přišli.

                                                                                                                                                              qp

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

What you penury to remember back ear-splitting blood exigency

AGrinekixprape,8. 10. 2018 0:23

Pression arterielle est comment poupe votre sang pousse contre les parois de vos arteres lorsque votre coeur sentiment pompe le sang. Arteres sont les tubes qui transportent perseverent b gerer offre sang loin de votre coeur. Chaque age votre moelle bat, il pompe le sang a tous egards vos arteres a la prendre facilement de votre corps.
https://www.cialispascherfr24.com/cialis-pour-femme-en-pharmacie/

Measuring Blood Weight

AEsserbGex,23. 7. 2018 22:43

Torsion bras de quelqu'un est comment robuste votre sang pousse contre les parois de vos arteres lorsque votre coeur essence pompe le sang. Arteres sont les tubes qui transportent prendre offre sang loin de votre coeur. Chaque culture votre moelle bat, il pompe le sang tout au long vos arteres a la prendre facilement de votre corps.
https://www.cialispascherfr24.com/commander-cialis-canada/